dimarts, 15 d’octubre del 2013

Tània Torné Sotscampiona del Circuit Català de Curses de Muntanya

El passat cap de setmana es va posar el punt i final al Circuit Català de Curses de Muntanya amb la disputa de la cursa Muntanyes de Tivissa on van estar presents la Tània Torné que aconseguia el sotscampionat del Circuit Català i en Francesc Pont.
Aquí teniu la crònica de la Thais Pentinat que ha fet pública la FEEC:

L'Associació Esportiva Extrem Team Tivissa, l'entitat organitzadora de la cursa, va preparar un circuit completament nou per a l'edició d'enguany. de 23 quilòmetres i 1.600 m de desnivell positiu. Un recorregut de 23 km i 1.600 m de desnivell positiu d’autèntica muntanya tivissana, amb les crestes i zones tècniques que la caracteritzen.

D’entre els 185 participants de la prova, els vencedors van ser Pere Aurell (Unió Excursionista Matadepera), que va parar el rellotge en 2 hores i 19 minuts, i Judit Lamas (Club d'Atletisme Terres de l'Ebre), que va fer un temps de 3 hores i 2 minuts. Van acompanyar-los al podi Xavier Espiña (Centre Excursionista Guissonenc) i Houssain Abaghad (UEC Tortosa) en categoria masculina i Sílvia Puigarnau (Centre Excursionista Guissonenc) i M. Helena Ferreres (UEC Tortosa) en dones.

Durant la jornada també se celebrà una cursa més curta, d'11 quilòmetres i 725 metres de desnivell positiu, que van completar 80 corredors i on Aribau Portillo (Club Muntanyenc Sant Cugat) i Gemma Colomé (Club d'Atletisme Terres de l'Ebre) en van ser els guanyadors. Per últim, 80 participants van prendre part de la 2a edició de la Marxa de Muntanya de Tivissa, que amb 8,5 km i 600 m de desnivell va suposar una passejada exigent per oferir les millors vistes del terme municipal del municipi.

En acabar, tots els participants van gaudir d’una magnífica rostida de caire festiu. Cal destacar el nombrós grup de voluntaris -120- que van vetllar durant tota la jornada per la seguretat dels corredors. Un any més, la Cursa de Muntanya de Tivissa, única, amb caràcter i en un entorn privilegiat, se situa entre les curses de referència arreu del territori.

Josep Barrufet i M. Pilar Ríos, vencedors del Circuit Català de Curses per Muntanya 2013

Pel què fa a la classificació general del XI Circuit Català de Curses per Muntanya de la FEEC, ha anat a parar a les mans de Josep Barrufet (CE Callús) i M. Pilar Ríos (CE Uecanoia). José Enrique Martínez (CE Callús) i Salvador Martí (AAEET de Valls) en homes, i Tània Torné (AE Matxacuca) i Emília Martínez (UEC Vall del Tenes) en dones, han completat les tres primeres posicions de la general final del Circuit. El Club Excursionista Callús, per la seva part, s'ha emportat la classificació per equips, seguit de l'Agrupació Cult. Esp. Bombers de Barcelona SE i la UEC Tortosa.