diumenge, 13 d’octubre del 2013

Festival Matxacuca a la 3a Vertical Aran

El passat dia 6 d'octubre es va disputar a Vielha la segona edició de la Vertical Aran amb un recorregut realment dur i exigent que transcórrer des del centre de Vielha fins al cim del Montcorbison de 2172m d'alçada, en total 5km amb 1200 metres de desnivell positiu.
La climatologia va ser protogonista i el dia va començar  amb fred i una pluja minça que va deixar el recorregut humit i complicat sobretot a les cotes més altes però tot i així prop d'un centenar de corredors van ser els valents que van prendre la sortida, entre ells els Matxacuques, Francesc Solé, Francesc Pont,  Josep Teixidor, Òscar Carrasco i Eli Bertran.
En categoria masculina victòria per a Agustí Roc que rebaixava uns quants segons el seu propi rècord de fa dos anys. En segona posició el jove Martí Vigo que repetia segona posició i en tercera posició Òscar Carrasco que en una cursa de menys a més va anar remuntant posicions fins aconseguir l'última posició del podi.Quarta posició va ser per a Jordi Marcó.  Francesc Pont entrava en 8a posició i Francesc Solé arribava el 12è i Josep Teixidor el 26è.
En categoria femenina la clar dominadora de la vertical va ser Rosa Valls que es va imposar amb claredat. Segona posició per a la Matxacuca Eli Bertran, sempre a davant ja sigui un cursa explosiva com una vertical com una ultra. Va completar el podi femení Berta Vigo.
Un any més Asier ha tornat a fer una gran cursa, amb un gran recorregut dur i exigent i un ambient fantàstic, sense cap mena de dubte és una cursa recomanable i per marcar en el calendari 2014. La cursa també comptava amb la marxa popular on es feia la segona meitat de la vertical, amb sortida des de la Bassa d'Oles fins al cim del Montcorbison.

 GALERIA FOTOGRÀFICA d'IÑIGO OYARZABAL

1.- Agustí Roc             50'
2.- Martí Vigo             51'20"
3.- Òscar Carrasco     54'15"

1.- Rosa Valls             1h03'50"
2.- Eli  Bertran            1h06'40"
3.- Berta Vigo            1h12'30"