dijous, 18 de juliol del 2013

Francesc Solé 2n Senior a la Cursa del Pedraforca

Hi ha corredors que no tenen prou en fer una cursa el dissabte que fan una altra el diumenge com és el cas del Francesc Pont, el Francesc Solé i l'Eli Bertran, que van participar dissabte a la Vertical Cabanera i el diumenge a la Cursa del Pedraforca, on també va estar present l'Alba Segura, en definitiva una molt bona representació Matxacuca.
Pel que fa als resultats dels corredors Matxacuques, Francesc Solé entrava en 5a posició de la general i 2n Senior. Alba Segura entrava en 5a posició fèmina. Eli Bertran 7a posició fèmina i Francesc Pont el 67 de la general i 5è Veterà.
RESULTATS

Crònica de l'organitzador:
Un any més, i ja en van vuit, 300 corredors i corredores es van aplegar a Saldes, al peu del Pedraforca, per disputar una cursa de muntanya molt característica. En només 13 quilòmetres un recorregut molt tècnic i explosiu surt de Saldes, puja el Pollegó Superior després d'un tram de grimpada i baixa per la vertiginosa tartera. El jove Oriol Cardona s'ha imposat amb solvència en categoria masculina, mentra que la campiona local Núria Picas ho ha fet en categoria femenina i ha superat el rècord de la prova, situant-lo per sota de les 2 hores.
Ja de bon principi el jove corredor Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) s'ha posat al capdavant amb considerable distància dels seus perseguidors. El jove Abel Cuadrench (A.E. Mountain Runners el Berguedà), de categoria júnior, el seguia a certa distància, però mai no l'hi ha fet ombra. Oriol Cardona ha entrat a meta amb un temps de 1:42:18, seguit d'Abel Cuadrench i de Josep Rovira (Centre Alpí Gironella). Enguany s'ha demostrat l'empenta dels joves atletes, amb la victòria absoluta d'un sub-23 i la segona posició per a un júnior. En curses ràpides i tècniques com la del Pedraforca l'agilitat i la rapidesa de reflexos dels joves són les millors armes cap a la victòria.
La categoria femenina ha estat monopolitzada per Núria Picas (A.E. Mountain Runners el Berguedà), que a més de guanyar amb total autoritat la cursa, ha superat el rècord femení, que ella mateixa ostentava. La campiona del món d'ultratrails ha controlat en tot moment la cursa, marcant una diferència d'aproximadament 2 minuts sobre les seves perseguidores durant la pujada, i distanciant-se en la baixada tècnica per la tartera. Per primera vegada una fèmina ha rebaixat la barrera de les 2 hores, i ha clavat el crono en 1:57:14. En superar el rècord, a més dels trofeus, Núria Picas ha guanyat un pernil, premi reservat només per als atletes que superin els rècords. La segona classificada, a més de 7 minuts, ha estat Montse Martínez (A.E. Mountain Runners el Berguedà), que durant la baixada ha avançat la Mònica Ardid (Vacarisses Corre). La segona i tercera classificada han mantingut un interessant frec a frec. Mònica Ardid ha coronat el cim en segona posició, però Montse Martínez ha estat molt més ràpida a la baixada.
La resta de corredors i corredores han guadit d'un dia esplèndid de muntanya al Massís del Pedraforca, compartint aquest incomparable espai amb molts altres excursionistes i muntanyencs. La cursa s'ha desenvolupat sense incidències remarcables i amb total respecte a l'espai natural complint la regulació del Parc Natural Cadí-Moixeró.

COPA DEL MÓN.- El cap de setmana passat es va disputar la tercera prova de la Copa del Món d'Ultras amb la disputa de la Ice Trail Tarentaise a Val d'Isère, França. La cursa constava de 65km i 5000 m de desnivell positiu. La victòria va ser per a Kilian Jornet i per a Emilie Forsberg.

La representació Matxacuca la vam tenir de la mà de l'Olga Mankó i el Francesc Ferrer que van participar amb diferent sort. En Francesc Ferrer abandonava al km 45 amb problemes estomacals i l'Olga Mankó va acusar l'excès de curses de les darreres setmanes i es va haver de conformar amb la desena posició. Amb aquest resultat es col·loca en la tercera posició de la general provisional de la Copa del Món d'Ultras. El recorregut de la cursa va ser espectacular, amb moltíssima neu i amb un sostre de cursa de 3600m d'alçada.