dijous, 11 d’abril del 2013

Olga Mankó 2a a la Romanic Xtrem Marató

El passat cap de setmana es va disputar a la Vall de Bianya la primera edició de la Romanic Xtrem Marató, que com el seu nom indica es tractava d'una marató amb 2000m positius de desnivell. Paral·lelament es disputava una mitja marató amb 1200 metres positius.
A la marató van prendre part un gran nombre de Matxacuques i com ens tenen acostumats darrerament van tenir una actuació destacada. Diego Arroyo, Jordi Lopez, Francesc Ferrer,  Olga Mankó, Adriana Grosu i Adan Casado a la mitja.

Tot i que no va ploure el recorregut estava força enfangat en molts trams però això no va ser impediment perquè els corredors marquéssin un bon temps final. La victòria en homes a la marató va ser per a Gerard Morales amb 3h52'. En categoria femenina la victòria va ser per a Tina Bes que no va donar opció a les seves rivals i es imposar amb un temps de 4h35'. La segona posició va ser per a la corredora del Matxacuca Olga Mankó, que torna a pujar al podi en la seva segona aparació de la temporada i buscant el seu millor estar de forma. En quarta i cinquena posició van entrar els Matxacuques Diego Arroyo i Jordi Lopez, i a la 26a posició Francesc Ferrer que va patir molèsties musculars als darrers 10km i va perdre més de 10 posicions. Adriana Grosu acabava la 6a fèmina en la seva primera marató, tot i que no va tenir el seu dia i va patir molt muscularment.
Malauradament la nota negativa va ser la lesió d'Adan Casado a la mitja, a falta de 4 km per acabar i quan marxava en cinquena posició es va torçar el turmell. Esperem que es pugui recuperat aviat i torni a estar entre nosaltres en alguna cursa.

MONTSERRAT SKYRACE

El passat diumenge es va disputar una nova edició de la renovada i mítica cursa de Montserrat, la Montserrat Sky Race, on també vam tenir representació Matxacuca. La cursa constava de 22km i 1200m positius de desnivell, un recorregut molt tècnic i exigent i amb la Canal de Sant Jeroni inclosa.
La cursa comptava amb corredors de primer nivell del panorama català tant en homes com en dones. Així la victòria absoluta va ser per a Just Sociats amb un temps de 1h52'47", seguit de Josep Viñas i Marc Carós. El corredor del Matxacuca Francesc Solé finalitzava a la 7a posició final. En categoria femenina victòria de Núria Picas, seguida de Laia Andreu i de Rosa Valls. En cinquena i sisena posició finalitzaven les  corredores del Matxacuca Alba Segura i Elizabeth Bertran que van patir els llargs embussos que els hi va fer perdre força temps
RESULTATS

TERRA DE SEGADORS

El diumenge es va disputar la primera prova del campionat de duatlons de Girona, anomenat TERRA DE SEGADORS. La primera prova va ser la ja mítica Duatló Rural de Sils, tot un clàssic a les comarques gironines i que arreplega gent de tota Catalunya que any rere any tenen apuntada aquesta cita en el calendari, fruit de la bona feina feta pels Makis de Sils. Doncs en aquesta prova també vam tenir representació Matxacuca amb la Paloma Lobera i la Cristina Hernandez..
En categoria masculina individual victòria per a Ramon Asgleyas i en categoria femenina indivudual victòria per a Mario Càtedra. Paloma Lobera va marcar el millor temps en el tram a peu i quan anava en segona posició en el tram de btt va patir una forta caiguda que li va deixar una cama molt tocada i va caure fins a la cinquena posició final. Cristina Hernàndez finalitzava per darrera de la Paloma i entrava en sisena posició final.
Teniu totes les classificacions, individuals i per parelles, i tota la informació a la web del circuit: