dimecres, 10 d’abril del 2013

Laia Cuevas 2a a la Mitja Ultra Muntanyes Costa Daurada 2013

El passat cap de setmana es va donar inici a la Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència amb la disputa de la UT Muntanyes Costa Daurada, amb sortida i arribada a la localitat de Prades.
La prova reina constava de 90km amb 4500m de desnivell positiu, la mitja Ultra de 46,4 km amb 2800m positiu de desnivell i el trail constava de 20km i 868m positius de desnivell. Van prendre part a l'esdeveniment els matxacuques  Jordi Gamito, Armando Crosas i Miguel Martinez a la UT i la Laia Cuevas a la mitja UT.
Pel que fa a la cursa petita, la mitja UT, la Laia Cuevas va fer una cursa conservadora, sense gastar més forces de les necessàries i va acabar en una fantàstica 2a posició darrera de la guanyadora i dominadora de la cursa, Berta Moreno que es va imposar amb un temps de 6h38. La tercera posició va ser per a Mònica Olivan.
A la UT gran actuació també de Jordi Gamito que a la seva primera UT que disputava va acabar a la 8a posició final. En Jordi va patir molt en els darrer 7 kilòmetres on no va poder còrrer i va perdre dues posicions, tot i així és un resultat excel·lent. Armando Crosas, que s'estrenava amb la samarreta del Matxacuca acabava a la 15a posició absoluta i en Miguel Martínez a la posició 46 i 9è de la categoria veterans.
La victòria absoluta va ser pel corredor del Lafuma José Oliva que es va imposar amb un temps de 10h17'. En categoria femenina victòria per a Sònia Escuriola amb 12h32'.
RESULTATS MITJA UT
RESULTATS UT
RESULTATS TRAIL 20km
RESULTATS TRAIL 10km

FRANCESC PONT 3r VETERÀ AL TRAIL MONTROIG

Prova inaugural del Circuit Català de Curses de Muntanya a Sant Llorenç de Montgai, IV Trail Montroig. La cursa constava de 26km amb 1000m de desnivell positiu i fins allà es van desplaçar els Matxacuques Francesc Pont i Tània Torné, que van tornar amb un noi podi.

La cursa la va guanyar en David Jordan amb 2h17'. En Francesc va acabar a la 10a posició i 3r de la categoria veterans. En categoria femenina la victòria absoluta va ser per a la jove corredora Leire Fernandez però degut a que la Leire és massa jove no li van donar la victòria ni surt a la classificació, una llàstima. La segona classificada i guanyadora de la cursa va ser Lola Brusau amb un temps de 2h53'. La Tània Torné va ser la 8a fèmina i en un primer moment va pujar al podi com a 3a veterana però a la classificació  de la cursa surt com a 4a veterana. Fins el moment desconeixem si hi ha un error a la classificació.