dijous, 14 de març del 2013

Olga Mankó 2a a la UT de les Fonts

El passat cap de setmana es va disputar una nova edició de la UT Les Fonts a Xerta, que com molts de vosaltres ja sabeu es tracta d’una UT per etapes. Divendres nit hi ha la nocturneta de 23km, sense gaire temps de descans, dissabte al matí el trail de 70km i diumenge la cursa de Les Fonts de 27km.
En total 120 km per un terreny molt accidentat, tècnic i amb molta pedra que es podien fer de manera independent o les tres proves de la UT.
La climatologia aquest any no va ser del tot bona en algun moment de la cursa i va endurir encara més el recorregut, dels 200 inscrits a la UT només 114 van finalitzar.
La representació Matxacuca va ser nombrosa i novament amb un paper destacat amb la segona posició aconseguida per l’Olga Mankó que s’estrenava aquest any amb la primera ultra. La resta de representants matxacuques van ser Francesc Ferrer, Jordi Costa, Jordi Xaus i Joan Pi a l’ultra i la Fina Pulgarin i en Jordi Palet que van participar a la nocturneta de divendres i a la cursa del diumenge.
Pel que fa referència a la UT propiament dita, en categoria masculina el clar dominador va ser Jaume Folguera que va marcar uns temps realment fantàstics i es classificava cada dia entre les primeres posicions de les respectives curses. El temps final de Jaume Folguera va ser de 12h19’, segona posició va ser per Toni Calderon amb 13h07’ i tercera posició per Sergio Yañez amb 14h10’.

En categoria femenina la dominadora va ser la corredora de l’equip Lafuma Teresa Nimes però seguida de molt a prop per l’ Olga Mankó. El primer dia la diferència va ser mínima, de tan sols 2’30. El dia de l’etapa reina, el trail de 70km la Teresa Nimes arribava amb més de 20’ minuts de diferència sobre l’Olga, diferència que li va valer per adjudicar-se l’edició 2013 ja que les diferències el diumenge van tornar a ser mínimes. Victòria per a Teresa Nimes amb un temps global de 16h27’, segona posició per a Olga Mankó amb 16h56’ i tercera posició per a Maria Elena Ferreres amb 17h13’.

La resta de representants Matxacuques que van ser finishers va ser en Francesc Ferrer acabant el 22 de la general. En Jordi Costa que va finalitzar a la posició 69. En Joan Pi no va finalitzar i va abandonar el segon dia. Jordi Xaus només va participar a la nocturna.

Més notíces Matxacuca:

Francesc Pont Torné, una de les noves incorporacions a l'equip per aquesta temporada,  va guanyar el passat diumenge la Marxa Castells de la Segarra Plus de 80km i 2500m de desnivell acumulat i va necessitar 7h01'. RESULTATS