dimarts, 26 de març del 2013

Laia Cuevas 2a a la Cursa nocturna del Mussols

Nou podi de l'AE Matxacuca de la mà de la Campiona de la Copa Catalana de Raquetes de Neu, la Laia Cuevas i  aquesta vegada a la Cursa Nocturna del Mussols, que forma part de la segona challenge de curses nocturnes. La Laia que està demostrant un bon moment de forma es va haver de conformar amb la segona posició a menys d'un minut de la guanyadora Mònica Ardid.

Crònica facilitada per l'organitzador:


"Celebrada la nit del dissabte 23 de març a Sant Quirze del Vallès, la cinquena edició de la Cursa Nocturna dels Mussols va tornar a viure una gran competició, amb més de 550 participants que van omplir de llum les muntanyes de la Serra de Galliners. Repetint el guió del 2012, Jordi García (AC77) i Mònica Ardid (U.A.Terrassa) van pujar al graó més alt del podi.

La nit va resultar esplèndida per la cursa, una temperatura fresca que fregava els 10 graus, i una lluna creixent que va ajudar a minimitzar la foscor. Des de primera hora de la tarda l’ambient al Gimnàs Municipal de Sant Quirze era de festa, acompanyats per la Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze es van anar succeint les competicions, començant per les infantils en les seves diverses distàncies i la participació de més de 100 nens i nenes, i finalitzant amb la cursa gran, la Nocturna dels Mussols, que amb 450 participants va contribuir a fer gran la festa.

La Cursa Nocturna

En categoria masculina el duo format per Jordi García (AC77) i Javi Delgado (Spiridon), grans coneixedors del recorregut, va anar distanciant-se poc a poc dels seus rivals, i en aquest ordre van entrar a meta amb tant sols 28 segons de diferencia, la tercera plaça l’ocupà Andreu Simon (Spiridon) a gairebé 3 minuts del vencedor. El guanyador va necessitar tant sols 44 minuts i 28 segons per completar els prop de 12 quilometres del traçat, millorant la seva marca de l’any passat.

Pel que fa a les noies, Mònica Ardid (U.A.Terrassa) també va gaudir del coneixement del terreny i va imposar-se sobre Laia Cuevas (Club Matxucuca) que entrà en segona posició a poc més d’1 minut. El tercer graó del podí fou per la incombustible Teresa Forn (A.E.Diedre). La guanyadora va completar la cursa amb un temps de 53 minuts i 58 segons, millorant també la seva marca de l’any passat."

Notícies breus:

Esquí de muntanya: Aquest cap de setmana es va disputar una nova edició de la Pierra Menta amb victòria en categoria femenina per a Mireia Miró fent parella amb Laetitia Roux. Les catalanes Anna Comet i Marta Garcia acaben a la 6a posició final. En categoria homes victòria per Wiliams Bon Mardion i Mathéo Jacquemoud. RESULTATS


5a Cursa de la Lluna.- Cronoescalada nocturna a Bastiments que va comptar amb la presència del Matxacuca Dani Justicia, nova incorporació de l'equip de curses de muntanya, que va acabar a la 14a posició absoluta i que ens ha fet arribar aquesta crònica: 

"El passat dissabte dia 23/03/2013 es va disputar la 5ena edició de la cursa de la lluna d'esqui de muntanya, organitzada pel CEC, a l'estació de Vallter. El recorregut previst era una pujada cronometrada des de l'estació de Vallter2000 fins al cim del Bastiments (2882). Degut a la boira i la mala qualitat de la neu a les pales del Bastiments, l'organització va optar per canviar el recorregut.Els corredors van haver de completar dues voltes al nou traçat que anava des de l'estació fins al refugi de les marmotes per forapista i baixada pel domini esquiable, cobrint així un total d'uns 7km i 700mts de desnivell positiu
Xevi Sadurní va revalidar la victòria a la 5 edició de la prova, Sadurní va arribar a la meta amb més de sis minuts de marge respecte Pere Aurell, el segon classificat. El podi el va completar Oriol Canal.. En categoria femenina victòria per Ragna Debats" RESULTATS