dimecres, 26 de setembre del 2012

Òscar Carrasco subcampió de Catalunya de Curses de Muntanya de la Federació Catalana d'Atletisme

Aquest cap de setmana es va disputar la 4a edició de la cursa de muntanya Volta als Volcans d’Olot que aquest any a més era puntuable pel Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya de la Federació d’Atletisme.
Pels que estem acostumats a fer curses de muntanya, aquesta prova es podria catalogar com molt fàcil, ja que ni la distància ni el desnivell són excesius i tècnicament no té cap complicació durant el recorregut alternant trams d’asfalt.
Més 300 participants per recórrer els 13km i 400 m de desnivell positiu, per fer la volta a Olot tot pujant els 4 volcans que l’envolten, el Bisaroques, la Garrinada, el Montsacopa i Montolivet. Entre els participants Òscar Carrasco que tornava a aquesta prova que ja va guanyar l’any 2009 en la seva primera edició.Com es habitual en aquest tipus de cursa amb corredors de món de la ruta, la cursa va ser molt ràpida i explosiva. Ja en els primers kilòmetres de pujada cap al Bisaroques, tres corredors es van destacar de la resta, Marc Roig, Elias Resina i Òscar Carrasco. Aquests van ser els protagonistes i es van alternar les posicions durant la cursa.  De camí al segon volcà km 4,5, Elias Resina va fer un canvi de ritme i va marxar en solitari seguit de Marc Roig i Òscar Carrasco que tenia moltes dificultats als trams planers per seguir el ritme. La tercera pujada, volcà de Montsacopa, va tornar a igualar les coses, amb un tram de pujada de caco que li va servir a l’Òscar Carrasco per tornar a agafar el liderat de la cursa. En el llarg tram d’asfalt que venia a continuació, km 9 a 10, Marc Roig va marxar en solitari seguit per l’Òscar i l’Elias, però novament a la quarta i última pujada, volcà de Montolivet, a la forta pujada final, Òscar Carrasco va donar caça a Marc Roig, però en el poc planer abans de començar la baixada final, Marc Roig va fer un últim canvi de ritme que li va valer per agafar uns metres d'aventatge i guanyar la cursa amb un temps de 53’10”, aconseguint el títol de Campió de curses de muntanya de la Federació d’Atletisme. A pocs segons va entrar Òscar Carrasco amb 53’25”, Subcampionat absolut i títol de la categoria M35  i en tercera posició Elias Resina amb 54’25”.
En categoria femenina Laia Andreu va aconseguir una victòria còmode amb un temps de 58’53” i 17a posició absoluta. En segona posició va entrar Montse Martinez amb 1h00’38” i en tercera posició Eugènia Miró amb 1h03’52”.