dimarts, 20 de setembre del 2011

La boira i el fred el grans protagonistes de la cursa del TAGA

Després de molts dies de calor el diumenge va començar amb una baixada notable de les temperatures i molta pluja durant la nit abans que van deixar el terreny bastant delicat. Així es donava inici a una nova edició de la cursa del Taga a Sant Joan de les Abadeses, amb més de 400 inscrits a la línea de sortida. Entre els participants, el corredor de la selecció catalana Just Sociats i els màxims favorits de la Copa Catalana i com no, els nostres corredors del Matxacuca: Roberto Sancho, Òscar Carrasco, Dani Cazalla, Josep Labrador, Dani de Campo, David Bayes, Jordi Palet, David Poyano, Xavier Gaitx, Isabel Bielsa i Ainara Larrea. Practicament estaven tots.
A les nou del matí es va donar la sortida i el grup de favorits ja es va separar de la resta de corredors, en els primers kilòmetres en Roberto Sancho i l'Òscar Carrasco van aguantar l'estirada inicial i marxaven entre els deu primers de la cursa. Per darrera a poca distància un segon grup on anaven en Dani Cazalla i en Josep Labrador. No va ser fins al kilòmetre 5, on s'iniciava la pujada al cim del Puig Estela, que en Roberto es va distanciar del grup capdavanter sense perdre posicions i on l'Òscar va perdre moltes posicions en aquest tram tant vertical i en Dani Cazalla remontava fins a la posició de'n Roberto.
La boira i el fred als dos cims van ser protagonistes, i feia que els corredors haguéssin d'anar molt atents a les marques ja que la boira era tant tancada que no havia referència visual entre les banderoles. En aquest punt ja anaven destacats dos corredors, Just Sociats i Gerard Españó que van coronar el Taga en primera posició, seguits per darrera de Xavier Llamas, Marc Carós i Dani Tristany. Per darrera seu els nostres corredors Roberto Sancho i Dani Cazalla.
No va ser fins a la llarga i perillosa baixada, degut a les condicions climatològiques, que no es va decidir el guanyador. Gerard Españó va poder desfer-se de Just Sociats i va arribar primer a meta amb un temps de 2h15'44". Segon classificat Just Sociats a 3'14" i va completar el podi Dani Tristany a 3'37". En Roberto Sancho va fer una cursa molt regular i va ser el 9è amb 2h28'32". En Dani Cazalla que reapareixia després de la Ultra de l'Aneto va acabar a la 11a posició amb 2h29'51". L'Òscar Carrasco el 20é amb 2h41', Josep Labrador el 32è amb 2h45'22", David Bayés el 105 amb 3h05'47", Dani de Campo el 112 amb 3h07'47", en David Poyano el 118 amb 3h09'39", en Jordi Palet el 175 amb 3h21'34" i en Xavier Gaitx el 242 amb 3h35'29".
En categoria femenina Marta Valls es va imposar amb autoritat, va dominar la cursa arribant ja la primera al cim del Taga i es va imposar amb un temps de 2h55'29". Segona posició per Anna Mola a 5'59" i tercera posició per la líder del campionat Rosa Valls a 6'15". I les nostres corredores van fer molt bon paper. La Isabel Bielsa aconseguia un nou podi a la categoria master femení i arribava a la 12a posició general i segona master amb 3h43'37". L'Ainara Larrea arribava a la 15a posició amb 3h49'54".
Això és tot el que ha donat de sí aquesta dura prova de la Copa Catalana, la pròxima cita pel nostres corredors serà el 9 d'octubre a Tivissa.

Copa del Món.- Aquest diumenge passat es va disputar l'última prova a Sentiero delle Grigne, Itàlia. I la selecció catalana es tornar a imposar a la classificació per equips per davant de la selecció basca. Els corredors catalans que es van desplaçar van ser Laia Andrea ( 6a classificada), Núria Picas (8a), Pere Aurell ( 6è ), Gabriel Crosas ( 10è ) i Xavier Espiña ( 16è ). I dels resultats individuals de la copa victòria espanyola a les dues categories, Luis Alberto Hernando i Oihana Kortazar, que han completat una temporada on practicament han guanyat tot. Resultats cursa i Classificació final Copa.
Campionat d'Espanya de Curses Verticals.- El KV Monte Quilez ha establert els nous campions individuals de curses verticals del 2011. 5km de distància i poc més de 1000 metres positius de desnivell. La victòria i títol estatal va ser per a Jesus de la Morena amb 39'41" i nou rècord. Segona posició per a Oier Ariznabarreta amb 39'48" i va completar el podi Mario Llorens amb 41'22". Els corredors catalans Oscar Roig va acabar a la quarta posició i Joan Freixa a la sisena. En categoria femenina victòria i títol estatal per a la catalana Laura Orgué amb 48'22", segona posició per a Blanca Serrano amb 50'23" i tercera posició per a Mònica Ardid amb 50'51". Resultats