diumenge, 20 de juny del 2010

Paloma Lobera es col·loca líder provisional de la Copa Catalana 2010

Aquest cap de setmana es va disputar la V Cursa del Pedraforca amb sortida i arribada al bonic poble de Saldes. La cursa constava de 13.2 kilòmetres, tot i ser una distància curta, no és una cursa fàcil ja que es tracta de la més tècnica de tot el campionat i alhora perillosa. Com el seu nom indica el punt culminant és el cim del Pedraforca, concretament el Pollegó Superior amb els seus 2505m d'alçada desde el Coll del Verdet. En el darrers kilòmetres per arribar al cim els corredors pujen a quatre grapes o escalen es podria dir també, fins assolir el cim i  baixen després per la tartera, on és difícil mantenir l'equilibri degut al desnivell i a les pedres, que fa que més d'un corredor acabi pel terra per finalment tornar a Saldes. Però als nostres corredors no els espanta res i fins allà van anar en Dani Cazalla, l'Òscar Carrasco, Josep i Hector Labrador, en Salvador Ventura, en Jordi Palet, en Faustí Puig, la Paloma Lobera i l'Ainara Larrea.
Gran actuació de Paloma Lobera que està demostrant una gran regularitat a la seva primera temporada de curses de muntanya, va aprofitar molt bé l'absència al Pedraforca de la líder, l'Esther Hernàndez.  Va tenir prou acabant en sisena posició de la categoria amb un temps de 2h36'13" per ser la nova líder provisional absoluta en categoria femenina. També bona actuació aquest diumenge de l'Àinara Larrea, que amb la seva 11a posició Senior cada vegada va a més i s'està adaptant molt bé a les curses de muntanya. La victòria final va ser per la Núria Picas, que va establir un nou record femeni de la prova amb 2h04'45", en segona posició la Sara Vila i tercera la Cristina Bes.
Pel que fa a la categoria masculina destacar la tercera posició en la categoria veterans de Josep Labrador amb un temps de 1h53'09" i posició 21 de la general. En Dani Cazalla que arribava amb una lesió amb un turmell no va voler arriscar a la baixada i va finalitzar a la posició 15 amb un temps de 1h49'03". L'Òscar Carrasco que va fer tota la pujada amb molesties musculars i va perdre moltes posicions a la baixada va finalitzar a la 27a posició final amb un temps de 1h56'03". També van finalitzar la prova en Jordi Palet, en Salvador Ventura, l'Hector Labrador i en Faustí Puig.
La victòria final va ser per en Just Sociats que amb un temps de 1h37'46" va establir un nou record de la prova, el va acompanyar al podi en Toti Bes i en Ramon Recatalà. El Matxacuca torna de Saldes amb un nou podi i amb el lideratge a la general de la Paloma, i respecte a la general d'Entitats, continuem entre els tres primers de la Copa Catalana.. Més informació de la cursa i les classificacions a:

I aquest cap de setmana també vam tenir un altre Matxacuca que va pujar al podi. En Roberto Sancho va guanyar la prova corresponent a la Lliga Catalana de Curses de Muntanya, concretament la III Cursa del Puigmoltó de Sant Bartomeu del Grau, Osona. La cursa constava de 10.25 km i el fort ritme marcat desde l'inici li va valer per aconseguir la victòria final amb un temps de  47'30" amb 2' minuts de diferència respecte al segon classificat, en Jordi Alsina del Triatlètic Torelló, que va haver de lluitar fins a la línea de meta per imposar-se per només un segon al tercer classificat, l'Eduard Solà del Diedre. La guanyadora en categoria feminina va ser Maria de Montanyans amb un temps de 1h02'44". Mes informació a: