dimarts, 18 de setembre de 2012

Paloma Lobera acaba 2a i Francesc Solé 3r a la cursa del TAGA 2040, Olga Mankó guanya la UT Muntanyes Costa Daurada

Francesc Solé
Aquest diumenge dia 16 de setembre s'ha disputat a Sant Joan de les Abadesses una nova edició de la cursa del Taga Evo 2040, quarta prova puntuable de la Copa Catalana, on 500 corredors van prendre la sortida. L'edició d'aquest any estrenava nou recorregut, s'allargava el tram final de baixada, d'aquesta manera gairebé no s'havia de repetir camí, un nou tram molt bonic però que encara feia la cursa més dura passant a tenir 26.3 km amb 1700 m de desnivell positiu aproximadament. Amb un recorregut més curt la mateixa prova era el Campionat de Catalunya de les categories Junior i Sub-23.
Entre els corredors gran quantitat de Matxacuques a la línea de sortida, si no ens oblidem de ningú eren aquests: el Francesc Solé, l'Òscar Carrasco, Xavier Gaitx, Josep Labrador, Jordi Palet, David Bayés, Miquel Martinez, Oscar Molins, Joan Pi, Jordi Xaus, Quico Amador, Paloma Lobera, Elisabeth Bertran, Isabel Bielsa, Fina Pulgarin i Eva Corral, i l'absència destacada del Sub-23 Adan Casado que no participava per una lesió que esperem que en breu estigui recuperat i pugui defensar el vermell Matxacuca a les curses.
La sortida va ser ràpida, amb el corredors juniors i sub-23 a davant de tot, però mica en mica el dominador de la Copa, Dani Tristany va anar fent feina i va liderar la cursa practicament des de l'inici passant en primera posició pel Puig Estela i el Taga. Darrera d'ell Gerard Españó el seguia d'aprop però veia com cada kilòmetre es distanciava més. I a partir d'aquí la resta de corredors que marxaven molt junts, Òscar Carrasco marxava en cinquena posició juntament amb Xavi Llamas a l'arribar al km 5, punt on començava la dura pujada al Puig Estela. Per darrera, no a gaire distància marxava Francesc Solé que anava remontant posicions i ja a pocs metres de coronar el cim havia donat caça a l'Òscar que perdia posicions en el tram de caminar, i es consolidava a la cinquena posició fins al Taga. A partir d'aquí la llarga baixada, en Francesc tenia a poca distància a Xavi Llamas i a Àngel Carulla, però no va ser fins als darrers kilòmetres que va poder agafar la tercera posició i aconseguir un podi molt treballat, un gran resultat. El segon Matxacuca en creuar la línea de meta va ser l'Oscar Carrasco que va acabar a la 19a posició final, va patir la calor i va tenir rampes a les cames, perdent moltes posicions durant el descens. La resta de matxacuques van poder completar la cursa.
D'aquesta manera victòria per a Dani Tristany, segona posició per a Gerard Españó i tercera per a Francesc Solé. 
En l'apartat femení, la cursa va estar protagonitzada en els primers kilòmetres per la corredora del Matxacuca Paloma Lobera, que va liderar la cursa fins a practicament el cim del Puig Estela, per darrera seu Marta Garcia li va anar retallant distància, sobretot en els trams de caminar, i passava primera pel cim del Puig Estela, posició que ja no va abandonar fins al final de la cursa. Darrera seu marxava la Paloma que tenia una còmoda aventatge sobre la tercera classificada, la Silvia Soler. I aquest va ser el podi final  de la cursa, Marta Garcia primera, seguida de Paloma Lobera i Silvia Soler. Gran cursa la que va fer també la nostra corredora, l'Eli Bertran, que va fer una cursa molt regular, perdent només dues posicions per acabar a la cinquena posició absoluta.
Destaquem la victòria del gironí Diego Cardozo del CE Besalú que es va proclamar Campió de Catalunya Sub-23. En Diego va fer una cursa molt intel·ligent, amb una pujada al Puig Estela  conservadora però al llarg descens de Coma d'Olla fins a meta va retallar distàncies per arribar en primera posició.

Copa Catalana d'Ultraresistència.- Punt i final del campionat amb la disputa a Prades de la I Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada de 90km i 5000m de desnivell positiu on la corredora del Matxacuca Olga Mankó es va imposar clarament, va dominar la cursa des de la sortida i va finalitzar amb un temps de 13h10', la segona classificada va entrar gairebé set hores més tard. D'aquesta manera l'Olga es proclama Campiona de la Copa Catalana d'Ultraresistència. En categoria masculina la victòria va ser per a Adolf Aguiló que es proclama també campió de la Copa 2012. L'altra Matxacuca que participava a la UT era Francesc Ferrer que va finalitzar a la posició 32.


Actualitat Matxacuca:

.Aquesta setmana s'han disputat dues curses populars a la ciutat de Girona, la Marxa de la Diada de 12km que es va disputar com el seu nom indica l'11 de setembre, i la cursa de la Barri de Montjuïc disputada el dissabte dia 16, d'11km i 400m positius. A les dues curses va prendre part la corredora del Matxacuca Maria Garcia que es va imposar a totes dues i tanca la setmana amb dues victòries. De la Marxa de la Diada la Maria ens ha fet arribat aquesta breu crònica de la seva participació:
" Una cursa que ho te tot per créixer. Organització, recorregut i data destacada del calendari, organitzada pel Club Atletisme Girona. Avui sortida controlada a un ritme aparentment còmode perquè era baixada fins arribar al carril bici que duu cap a Quart.Allà gairebé 4km de pla pràcticament, després la cursa s'enfilava cap a muntanya uns kilòmetres fins agafar novament el carrilet per tornar per Palau per asfalt i de nou pujada. He sortit primera i no m he hagut de discutir la posició amb cap altra dona tot i que sé qe darrera duia la Maria Gracia Coll que va força forta.... Cal dir que crec que no s ha trobat bé i per això no m'ha tret la posició..." La victòria en homes va ser per a Pedro Ruiz.
I el dissabte dia 16, dintre de les festes del barri de Montjuïc de Girona, una cursa d'11 km pels camins de la muntanya de Montjuïc i les seves rodalies on la Maria Garcia es va tornar a imposar novament. No hem trobat pàgina web ni classificació de cap de les dues curses.
- L'enrucada.- El dissabte dia 15 es va disputar a Tiana l'Enrucada, una cursa de muntanya d'12km amb 600 metres de desnivell on es va imposar clarament la corredora del Matxacuca Laia Cuevas.


 

I a l'apartat internacional, la setmana passada va acabar la Tor des Geants, la que diuen la cursa més dura del món. 330 km i 24000 m positius que es disputa als Alps, a la localitat italiana de Courmayeur de la Vall d'Aosta. El recorregut es fa en una única etapa on els corredors han de ser autosuficients entre els diferents punts de controls. La victòria d'aquesta edició 2012 ha estat pel català Òscar Perez amb un temps de 75h56'. En categoria femenina victòria per a Francesca Canepa amb 85h33'. RESULTATS 

Vídeo de l'arribada i entrevista a Òscar Perez. (arribada al minut 8):

Un parell de vídeos on pedreu veure que és la Tor des Geants. Mes Vídeos aquí