dilluns, 11 d’octubre del 2010

Gran Èxit del Matxacuca a la V Cursa de Muntanya de Tivissa

Aquest cap de setmana es va disputar la V Cursa de Muntanya de Tivissa, penúltima prova de la Copa Catalana de Curses de Muntanya. L'organització havia preparat un recorregut molt exigent i tècnic de 23.6 km i gairabé 3000m de desnivell acumulat que els prop 300 participants van haver suar de valent per poder finaltzar ja que degut a la gran quantitat de roca i pedra que havia feia que s'hagués d'anar molt atent d'on es trepitjava. Fins allà es van desplaçar els nostres atletes, en  Dani Cazalla, l'Òscar Carrasco, Roberto Sancho que reapareixia després de superar la lesió al genoll i en Dani de Campo. I també la líder de la Copa la Paloma Lobera.
Les tempestes de la nit van donar pas a una matinal de diumenge amb núbols i molt bona temperatura que mica en mica van deixar sortir  el sol. A les 09:00 hores es donava la sortida a la cursa femenina i com ja ens té acostumats la Paloma va fer una gran cursa. Ja de sortida la corredora local Ragna Catherine Debats, va marxar de la resta i va aconseguir una victòria fàcil amb un temps de 3h01:49. Darrera un gran duel entre les dues màximes favorites a emportar-se la victòria absoluta a la Copa Catalana, la Lola Brusau i la Paloma Lobera. A diferència de la cursa del Taga la Paloma es va poder distanciar de la Lola però una caiguda cap al km 15 amb un fort cop al genoll li va fer perdre temps i finalment va acabar a la tercera posició amb un temps 03h16:26 i continua líder del campionat, la segona posició va ser per la Lola Brusau amb un temps de 3h11:34. A la darrera prova del campionat, a Montserrat Nord el pròxim dia 7 de novembre es decidirà qui serà la guanyadora absoluta.
A les 09:15 hores es va donar el tret de sortida a la cursa masculina. Les primeres posicions ja es van definir a la primera pujada, en Xavier Espiña marxava primer, seguit de Josep Mª Pijoan i una mica més distanciat en Dani Cazalla, aquest va ser el podi final. Darrera el grup persiguidor format per en Jordi Pàmies, en  Joan Freixa, en Roberto Sancho i l'Òscar Carrasco. Aquest quatre corredors van anar junts gran part de la cursa. No va ser fins el km 15, abans d'inciar la penúltima baixada que l'Òscar va fer un canvi de ritme que només va poder seguir en Joan Freixa, d'aquesta manera aquest dos corredors van mantenir un bonic duel en els darres 4km amb atacs constants que van acabar al darrer kilòmetre quan el nostre corredor es va esquinçar un tormell, perdent d'aquesta manera la quarta posició. Gran cursa de Roberto Sancho, va finalitzar en 7a posició i va fer una gran tasca d'equip, acompanyant i animant a l'Òscar en tot moment, i sumant uns punts molt importants de cara a la general per equips del campionat, on no hem d'oblidar que el Matxacuca va segon de la general i amb moltes opcions de proclamar-se campions. També va finalitzar la nova incorparació, en Dani de Campo, que amb un temps de 3h41 completava la seva segona cursa de muntanya.  La classificació final va ser:
1.- Xavier Espiña 02:23:57
2.- Josep Maria Pijoan 02:25:18
3.- Dani Cazalla 02:30:21
6.- Òscar Carrasco 02:35:38
7.- Roberto Sancho 02:36'50
84.- Dani de Campo 03:41:40

Amb la victòria aconseguida per en Xavier Espiña a Tivissa es posiciona com el més ferm candidat  per endur-se la victòria final de la Copa 2010 a falta d'una única cursa. Montserrat Nord decidirà el campions d'aquest any tant masculins com femenins i també la general per equips on el Matxacuca pot ser campió. En Dani Cazalla lliutarà amb en Pau Bartolo per la tercera posició i l'Òscar provablement acabarà en cinquena posició en la seva primera temporada fent curses de muntanya. Estigueu atents, pròxima cita 7 de novembre, Montserrat Nord serà desiciu.
Des d'aquí també volem felicitar a l'organització per la gran tasca que va realitzar durant tot el cap de setmana.
Mes informació:

Altres curses del cap de setmana:

També aquest cap de setmana hem tingut Matxacuques competint en altres disciplines, en Miquel Navarro va disputar la prova de Btt englobada dintre del Mosso de Ferro. Una prova multidisciplinar per a Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat organitzada pel cos de Mossos d'Esquadra i que enguany es va disputar a Banyoles. La cursa consta natació, cursa a peu, caiac i btt, del temps global surt el Mosso de Ferro però també es poden fer de manera individual i en  Miquel va guanyar la cursa de Btt. Van pendre la sortida una seixantena de corredors entre Agents Rurals, Policies Locals, Guàrdia Civil i Bombers. Ja des del principi per zona asfaltada, 3 o 4 corredors es van desmarcar de la resta, i poc abans d'entrar a la zona boscosa, en Miquel Navarro, donava un punt més al ritme, que cap altre corredor va poder seguir, aconseguint així la 1ª posició provisional. Tant sols un altre corredor seguia aproximadament a un minut a en Miquel durant tota la prova, però ja en cap moment va perdre la 1ª posició, fins entrar en meta com el primer, i l'únic en completar els 20,100 quilòmetres en menys d'una hora (00:59:11).
També aquest cap de setmana es va disputar la prova de l'Estartit de la Copa Gironina de Btt a on en Joan Martí va finalitzar en la 13a posició  de la categoria amb un temps de 01:41:27.