dijous, 14 de maig del 2009

1ª Cursa d'Alta Muntanya de Berga

El passat diumenge 10 de maig, la segona prova puntuable de la VIII Copa Catalana de Curses de Muntanya (Skyrunning) de la FEEC es va traslladar a la ciutat de Berga, on es va disputar la I Cursa d’Alta Muntanya de Berga, organitzada per l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà.

En dos torns, a tres quarts de nou les corredores i a les nou els corredors, i sota una pluja (testimonial) es va donar la sortida de la cursa des del passeig de la Indústria de la capital del Berguedà. Al cap d’un quilòmetre i escaig, els 224 corredors enfilaven un tram de pujada amb escales cap al santuari de Queralt. A continuació agafaven el camí dels Bons Homes fins al coll de l’Oreller, des d’on es dirigien a la baga de Peguera per afrontar el dur ascens als Rasos, tenyits de color blanc, i assolir el punt més alt del recorregut (2.077 m). Després començaven el descens abrupte al llarg de dues baixades molt tècniques: la torre de l’Enginyer i la de la Figuerassa. Al final, després de 28,3 km i 4.294 m de desnivell acumulat els corredors travessaven la línia d’arribada al passeig de la Indústria, sota el sol del migdia.
El desgast físic que exigia la dificultat i la duresa del traçat de la cursa van ser compensats amb escreix per l’entorn natural privilegiat que ofereix el Prepirineu, a la primavera, quan els camps són verds i els cims blancs, i l’aigua brolla de les fonts sense parar. A més a més, un cop a l’arribada tots els corredors van poder recarregar les piles amb un bon massatge, una dutxa i un refrigeri mentre esperaven que a dos quarts de dues es fes la pertinent entrega de premis. Els guanyadors de la cursa : Xavier Espiña (CE Guissonenc) i Neus Parcerisas (AE Mountain Runners del Berguedà).
I per acabar la festa, corredors, acompanyants, organitzadors i gent de Berga van compartir un bon dinar amanit amb les anècdotes de la cursa.
L’enhorabona a tots els corredors, i fins a la propera cita de la Copa Catalana, el proper dissabte 6 de juny amb la disputa de la VI Cuita El Sol, organitzada pel Centre Excursionista de Lleida. Una cita que no us podeu perdre.
Crònica de M. Carme Casas (àrbitre de curses de muntanya)