dimecres, 8 de febrer del 2012

Victòria a l'Open Trail de Quart i podi a la nocturna de Rocacorba

Cap de setmana rodó pel Matxacuca amb les victòries de Roberto Sancho i Paloma Lobera al Open Trail de Quart i la segona posició en categoria individual de Laia Cuevas a la Cursa Nocturna de Rocacorba.
El diumenge es donava el tret de sortida al nou Open Trail Tradeinn englobat dintre de l’Open BMW de btt. Quatre curses durant els quatre caps de setmana febrer. La primera cita, a Quart, 21.2 km i 680 m positius, va ser tot un repte pel corredors degut a les baixes temperatures, motiu pel qual van haver moltes baixes a la línea de sortida. La cursa va estar dominada pels corredors del Matxacuca tant en categoria masculina com en categoria femenina. Des de l’inici Roberto Sancho va agafar la iniciativa, per darrera, Josep Sancho i Òscar Carrasco també marxaven destacats de la resta. Al final victòria per a Roberto Sancho amb 1h36’57. Segon Òscar Carrasco a 2’25” , aconseguint el “doblete” pel Matxacuca. Va completar el podi Josep Sancho a 6’34”.
En categoria femenina la cursa va ser dominada des de l’inici per la corredora del Matxacuca Paloma Lobera que va aconseguir una còmode victòria amb un temps de 2h04’07”, segona posició Maria Garcia a 7’25” i tercera posició per a Núria Puig a 10’46”.




 





Molta participació per part dels corredors del Matxacuca i amb grans resultats com la quarta posició de Ferran Ballesta i d’Ainara Larrea. En Joan Martí va ser 8è, l’Angel Pareta el 15è, Miguel Martinez el 19è, Jordi Palet el 30è, Joan Perucha el 44è, Xavier Gaitx el 50è, i la Fina Pulgarin la 64a.
Cursa Nocturna de Rocacorba
Èxit de participació a la primera cursa nocturna de Rocacorba amb 600 inscrits entre totes les curses, la d’11km 550m + i la cursa de 22,1 km i 1100m positius. També vam tenir representació Matxacuca i un nou podi aconseguit per Laia Cuevas a la categoria femenina individual on va aconseguir la segona plaça i 8a femina. La resta de participants Matxacuca van completar la cursa sense incidències.Montserrat Sisteré 11a fèmina, Joan Casas el 192 i Jordi Xaus el 278. Us deixem amb la crònica facilitada per l’organització:        més informació i resultats
“Èpica”, amb aquesta paraula descrivien la primera edició de la Cursa Nocturna de Rocacorba els més de mig miler de participants que van voler desafiar les temperatures gèlides d'ahir a la nit. Lluny d'espantar-se, tots els corredors van fer front a la fred i a la neu dels últims dies. Tots aquests ingredients es van unir al gran al·licient de la carrera: córrer de nit.
A dos quarts de set les llums del pavelló de Canet d'Adrí s'apagaven. Per endavant dos recorreguts, un d'11 km. i l'altre de 22 km., i només una referència... la llum del frontal. Així doncs, mica en mica, una riuada de punts de llum començava a enfilar-se cap a Rocacorba.
De fet, la cursa es va poder desenvolupar amb normalitat pel camí previst. El petit gruix de neu acumulat a les cotes altes li atorgaven encant a la prova, mentre les zones gelades van exigir una tècnica més depurada als corredors.
Ara bé, no només es van gelar els punts més pedregosos dels corriols. “A l'avituallament de dalt a Rocacorba les begudes estaven granissades” comentaven entre rialles els corredors mentre recuperaven les forces amb un caldo ben calent a l'arribada.
El primer en arribar va ser Gerard Morales que va completar els 22 km. amb poc més d'1 hora i 40 minuts. Pocs segons desprès van arribar agafats de la mà Jaume Folguera i Javi Delgado, que es van imposar en la general per equips. La primera dona, Laia Andreu Trias, formava equip amb Miquel Angel Moreno, els quals van necessitar menys de dos hores per ser els primers entre els equips mixtes.
En la cursa d'11 km. la primera dona, Laura Vidal Borrell, també corria acompanyada. Ella i el seu company Narcís Vidal Borrell van completar el recorregut amb 55 minuts i 48 segons. D'altra banda, Josep Sancho es va imposar en la classificació individual amb un temps de 43 minuts i 24 segons.
Més enllà dels tòpics, tots els corredors que van fer possible la primera edició de la Cursa Nocturna de Rocacorba són els veritables guanyadors de la prova. La llum del seus frontals van fer fugir l'home llop, i això que la organització va fer tots els possibles per revifar-lo; més d'un se'n va endur un bon ensurt.