dilluns, 3 d’octubre del 2011

I Vertical Aran i Cavalls del Vent

De la mà d' Aiarasmi i d'Assier com a l'alma mater, ha nascut aquesta nova cursa a la Vall d'Aran, la I Vertical Aran, 5 km de pujada amb 1200 m de desnivell positiu amb sortida a Vielha i arribada al cim del Montcorbisson de 2174m d'alçada. El recorregut de la cursa recuperava l'antic camí de pastors del poble d'Escau i que feien servir per pujar el remat a les pastures. Un traçat dur i exigent que va fer les delicies dels corredors i caminadors que van prendre la sortida, un total de 80 participants entre els quals havia el campió del món  Agustí Roc.

En un ambient molt familiar, davant de les oficines d'Aiarasmi i de l'Hotel Ribaeta, es donava la sortida. Desde els primers metres el grup de favorits encapçalats per Agustí Roc i on també estava el nostre Matxacuca Òscar Carrasco, es va distanciar de la resta. A les primeres rampes Agustí Roc va marxar en solitari cap al cim, per darrera els perseguidors, els corredors locals Oscar Casein i Ruben Casein, Jordi Marcó, Eric Hanrequin, Òscar Carrasco i Lluís San Vicente. Al final victòria per Agustí Roc amb un temps estratosfèric de 50'40"i que aconseguia la seva Txapela com a guanyador absolut. Segona posició per a Jordi Marcó amb 55'50" i va completar el podi Oscar Casein amb 58'47". El Matxacuca Òscar Carrasco va finalitzar a la setena posició amb 1h02'48".
En categoria femenina la cursa va estar més disputada, la victòria va ser per a Marta Cester  amb un temps de 1h26'17" amb només 43" d'aventatge de Vanesa Grijalba, segona classificada. Aquestes dues atletes van ser la 41a i 43a de la classificació general absoluta. Va completar el podi la corredora valenciana Candela Gomez amb un temps de 1h42'10".

Durant l'entrega de premis no va faltar el bon menjar i el bon vi que va fer les delícies dels participants i acompanyants i que posava el punt i final a aquesta primera edició de la I Vertical Aran.

Cavalls del Vent.- Nova edició de l'Ultra Trail de Cavalls del Vent amb el millor del panorama nacional de l'especialitat i amb la presència també de Kilian Jornet entre altres. La victòria d'enguany va ser novament per a Miguel Angel Heras que repetia victòria i que va establir un nou rècord de la prova amb 8h57'32". Va liderar la cursa desde els inicis i no va abandonar en cap moment el liderat, segona posició per a Tòfol Castañer amb 9h27'17" i va completar el podi Aitor Leal amb 9h56'20". Van haver abandonaments importants com els de Kilian Jornet i Iker Carrera que optaven a la victòria final. Destaquem també l'actuació del corredor gironí Toti Bes que va finalitzar a la novena posició. En categoria femenina sorprenent victòria de la corredora catalana Núria Picas que es va imposar per davant d'especialistes en la llarga distància com Nerea Martinez i Emma Roca. La corredora Núria Picas va fer una cursa de menys a més, fins a mitja cursa la prova va estar liderada per la corredora Emma Roca que va marcar un ritme inicial molt fort però a mesura que van anar passant el kilòmetres les altes temperatures li van passar factura i va començar a patir rampes i va perdre temps respecte a les dues perseguidores, Nerea Martinez i Núria Picas.
No va ser fins al refugi de St. Martí que la Núria Picas no va agafar el lideratge de la cursa i va arribar en primera posició establint un nou rècord femení amb 11h37'47". En segona posició Nerea Martínez, la guanyadora de l'any passat i que rebaixaba el seu millor temps i aturava el crono amb 12h08'18". I va completar el podi Emma Roca amb 12h34'13". RESULTATS

I aquest pròxim cap de setmana els corredors del Matxacuca es desplaçaran fins a la localitat de Tivissa per disputar pròxima cita de la Copa Catalana.