dimarts, 11 d’octubre del 2011

Copa Catalana 6a Cursa Muntanyes de Tivissa

Aquest cap de setmana es va disputar la 6a cursa Muntanyes de Tivissa, penúltima prova puntuable de la  Copa Catalana 2011 i primera cursa de la temporada on la pluja no ha fet acte de presència. I els nostres matxacuques allà estaven per defensar la tercera posició del Matxacuca a la Copa Catalana, fins a Tivissa es van desplaçar en Roberto Sancho, l'Òscar Carrasco, en Dani de Campo, en Jordi Palet, en Joan Pi, en Ferran Ballesta i l'Ainara Larrea.
A les nou del matí es donava el tret de sortida a una de les curses més tècniques del campionat, degut a l'orografia del terreny amb molta pedra i roca i excasa vegetació, i per davant 22.5 km amb 1500 metres de desnivell positiu que havien d'afrontar el més de 200 corredors participants.

La sortida va ser ràpida pels carrers de Tivissa i ja en els primers metres un grup de corredors es va separar de la resta, Marc Carós, Dani Tristany, Roberto Sancho, Òscar Carrasco, Eduard Solà i Ahmed El Qayed i Abderrahim El Qayed començaven a distanciar-se de la resta de corredors. Cap al km 9, un cop s'havien fet les dues primeres pujades el podi ja estava ben definit, Marc Carós i Ahmed El Qayed encapçalaven la cursa amb molt de marge sobre el tercer classificat, en Dani Tristany. En quarta posició anava Abderrahim El Qayed seguit de molt aprop de Roberto Sancho que va aconseguir distanciar-se de Eduard Solà i Oscar Carrasco i aconseguia donar caça a Abderrahim El Qayed. Per darrera Fracesc Sole i Josep Rubio anaven retallant distància sobre l'Eduard i l'Oscar. 

A les posicions capdavanteres no van haver canvis fins a l'arribada, la lluita per la quarta posició finalment va ser per a Abderrahim en detriment de Roberto Sancho que finalitzava a la cinquena posició i aconseguia pujar al podi a la categoria Senior. L'Òscar Carrasco, 8è finalment, cedia dues posicions en els darrers kilòmetres a favor de Francesc Sole i Josep Rubio. La resta de Matxacuques van finalitzar sense problemes,  Ferran Ballesta el 63, Dani de Campo el 65, Jordi Palet el 69, Joan Pi el 154.
A la categoria femenina la cursa va estar dominada de cap a fi per l'actual líder del campionat Rosa Valls. Segona posició per a Dolors Morcillo que va haver de lluitar per defensar el segon lloc del calaix ja que Thais Pentinat, 3a, va estar durant tota la cursa a poca distància de la Dolors. I la corredora del Matxacuca Ainara Larrea que s'estrenava en aquesta cursa va finalitzar a la 15a posició.  Entre les corredores destaquem també la presència de la ultrafondista Olga Mankó que va finalitzar a la novena posició i de la corredora del Bages, Elitzabet Bertran que va finalitzar a la quarta posició després d'haver corregut la setmana anterior la UT Cavalls del Vent on va acabar dintre del top ten femení. RESULTATS

Altres curses del cap de setmana:

Duatló de muntanya de Núria.- Nova edició de la multitudinària duatlò de Núria que posava el punt i final al campionat de duatlons d'alta muntanya de OCISPORT, victòria a la cursa i campionat per a Francesc Freixer de Bicletes Esteve que ha dominat el campionat. En categoria femenina victòria per a la campionat de Catalunya de curses de muntanya 2011, Ragna Debats. RESULTATS

Campionat d'Espanya de clubs.- El calendari nacional de curses de muntanya es tancava amb la disputa del campionat estatal de clubs amb la disputa de II Cursa de Muntanya de Vitoria-Gasteiz. El títol ha sigut per l'equip Sestao Alpino que s'ha imposat clarament per davant del Mar i Castell, segon classificat i del CA Cuenca Dolomia. La cursa de 32km ha estat dominada pels corredors del Sestao Alpino, tant en categoria femenina com masculina amb la victòria de Ionut Zinca amb 2h29'49" i de Alizia Olazabal amb 3h16'50".

I per finalitzar també us volem informar que el diumenge dia 2 d'octubre es va córrer el 2n Trail Montroig puntuable per al Circuit Català de Curses de Muntanya amb victòria per a Josep Mª Pijuan, nou líder del campionat i Angela Castelló. RESULTATS. I també el dissabte dia 1 es va disputar la tercera prova de la Copa d'Espanya de Curses Verticals de les quatre que formen el campionat, el  Anboto km Vertical. Victòria per a l'italià Marco De Gasperi i Oihana Kortazar. RESULTATS.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Thank Rachatdecredit! work to publish club news Matxacuca, and news Trail Running of Catalonian and Spain.

Matxacuca