dimarts, 5 de juliol del 2011

Campionat d'Espanya

Aquest cap de setmana es va disputar a la localitat catalana de Vilaller el Campionat d'Espanya de curses de muntanya amb la disputa de la Skymaraton Vallibierna de 42km i la cursa paral·lela Skyrace de 21km. Es tractava d'un test pels organitzadors de cara a la disputa dels Skygames 2012 a l'Alta Ribagorça. I vam tenir representació Matxacuca amb l'Òscar Carrasco i en David Bayes.
Però el cap de setmana ja va començar malament, dissabte a l'Òscar Carrasco recull el seu dorsal i li informen que no pot córrer ja que no té la llicència habilitada a FEDME. En el briefing del dissabte tarda ho van acabar d'esplicar i els corredors que només tenien llicència FEEC o de qualsevol territori espanyol sense tenir la llicència espanyola, els arbitres nacionals no deixaven córrer. La solució que van donar com "a favor" era fer una tercera cursa mitja hora més tard i com si fòssim no federats. A partir d'aquí converses amb  els arbitres de la FEEC que informen que ells no poden fer res que és cosa de la FEDME. Parlem amb ells i ens diuen que la FEEC no pinta res, que és un campionat que organitzen ells i que és la seva normativa i que ha estat una errada de l'empresa organitzadora OCISPORT. Els afectats erem un seixantena de corredors, gairabé tots catalans. Enlloc posava que no es podia còrrer només que no es podria optar al Campionat d'Espanya,  cosa que tothom entenia i que és molt diferent a no poder córrer. Hem consultat el reglament de la federació espanyola i posa exactament el mateix que posava a la web de la cursa. En definitiva que la FEDME fa servir un reglament que no deixa clar aquest punt a la seva conveniència. A més hi ha pel mig els problemes amb les seleccions autonòmiques, com és el cas de la catalana que està reconeguda mundialment menys per la federació espanyola.
Pel que fa al tema esportiu que és el que més ens interessa després de les emprenyades del dia anterior, el diumenge va començar amb tempestes cosa que va fer que no es disputés la marató, totes les curses realtizarien el recorregut 21km i es van endarrerir les sortides una hora. El guanyador masculí va ser Luis Alberto HERNANDO  de la selecció aragonesa que es va imposar amb 1h43'44" i aconsegueix el títol espanyol després d'haver aconseguit el subcampionat d'Europa aquest darrer més. En dones victòria per a la vasca Oihana Kortazar que es va imposar amb un temps de 2h09'17.
El primer català classificat va ser el gironí Toti Bes que acabar a la sisena posició i la corredora Mònica Ardid que va acabar a la quarta posició. I dels nostres matxacuques, l'Òscar Carrasco no va realitzar una bona cursa i va fer 2h13'40 i en David Bayes, la nova incorporació de l'equip que va fer 2h31'37".