dissabte, 16 d’abril del 2011

Visita a les instal·lacions de LURBEL




El cap de setmana del 2 i 3 d'abril, aprofitant el desplaçament per participar a la cursa de Carrícola, els responsables de LURBEL ens van mostrar el cor de la fàbrica, d'on surt tota la  seva producció.
L'empresa està situada a Ontinyent, poble de la província de València amb molta tradició de l'industria tèxtil, creada ja fa més de vint-anys i dedicada tradicionalment a la confecció de mitjons. Però LURBEL no s'ha estancat i desde fa 7 anys van apostar per la fabricació de roba tècnica de qualitat, sense deixar de banda la fabricació de mitjons, on són un referent. Fruit d'aquesta expansió és el fet que estiguessin presents aquest 2011 a la fira més important de roba esportiva, on totes les marques presenten les seves novetats mundials, es tracta de la ISPO MUNICH, i on van tancar nous acords per a la distribució dels seus productes, d'aquesta manera tenen distribució a practicament tota Europa.
LURBEL és una marca 100% nacional, controla tot el procès de fabricació a la seva fàbrica d'Ontinyent, desde aque arriba la fibra per posteriorment fer el procès de filat amb les seves diferents mides, passant pel tint i fins al taller on es dona vida a les seves creacions.També són els distribuidors, eliminant d'aquesta manera intermediaris per poder tenir en el mercat un preu competitiu i apostant per la creació de llocs de treball.

Taller on es confeccíonen els mitjons

Des de la planta de disseny es controlen totes les màquines per ordinador i poden canviar en qualsevol moment el tipus de mitjó que s'ha de produir a cada màquina. El micropunt que realitzen fa que siguin productes sense costures evitant d'aquesta manera  possibles friccions a la pell. Realitzen mitjons per a qualsevol tipus d'esport, bicicleta, multiesport, alpinisme, muntanyisme i potser els més especialitzats, els de running on tenen una àmplia gama, ja siguin el compressius, els de competició o els de Trail, i no ens oblidem del que potser és un dels millors mitjons, el REGENERACTIV. Aquest mitjó es caracteritza per les seves qualitats curatives i està indicat per a entrenament intensius o llargs. L'opinió del redactor d'aquest blog, és un dels millors mitjons que s'ha posat mai. Lurbel té els drets exclusius d'aquesta tecnologia i en breu rebran un certificat de sanitat per les seves qualitats. El procès de fabricació d'un sol mitjó és de 3 minuts, per passar després al planxat, on una màquina especial els dona forma de per vida.

Un cop surten de la planxa s'empaqueten i passen al magatzem on posteriorment seran distribuïts per tota Europa. Pel que fa a la gama de roba tècnica, LURBEL presenta productes per a tots els tipus de condicions climàtiques, per poder adaptar-se a les necessitats de cada esport i usuari. El procés de fabricació és el mateix que per a la fabricació dels mitjons, però es confeccionen amb màquines més grosses per poder donar la forma, també són productes sense costures i lleugerament compressius, cosa que evita en gran mesura les típiques ferides als pits i l'entrecuix dels corredors de llarga distància. En definitiva, productes d'altíssima qualitat elaborats a casa nostra.

Part de la màquina on entren els fils; les agulles i el cilindre que dóna forma al mitjó