dilluns, 20 de setembre del 2010

Taga Evo 2040, Paloma Lobera acaba primera senior

Gran actuació de la corredora del Matxacuca aquest cap de setmana a la cursa del Taga, que va finalitzar en segona posició de la general i primera senior. També gran cursa de Dani Cazalla que va finalitzar a la quarta posició i s'apropa molt als primers de la general.
Aquest cap de setmana passat es va disputar una nova edició del Taga Evo 2040, cursa que aquest any estava dintre del calendari de la Copa Catalana i que donava l'inici a la recta final del campionat després del descans estival. Els més de  300 inscrits escalfaven motors pels carrers de Sant Joan de les Abadesses i a les 08:45 hores es donava la sortida a la cursa de les noies.
Ja des de els primers metres la nostra corredora Paloma Lobera juntament amb Lola Brusau es van distanciar de la resta de corredores i no va ser fins el llarg i dur descens del Taga fins a Sant Joan que la Lola Brusau no va poder distanciar-se, ja que durant tota la pujada la Paloma anava pocs metres per darrera. Al final victòria clara per la corredora del Club Excursionista Anoia amb un temps de 2h59'57" i segona posició  de la general i primera de la categoria per la corredora del Matxacuca, resultat que li fa reforçar i consolidar-se com a líder de la Copa Catalana a falta de dues curses.
Pel que fa a la categoria de nois, a les 09:00 hores es donava la sortida, en els primers kilòmetres es va fer un grup de corredors format pels exciclistes Xavi Llamas i Aleix Fàbregues, Joan Freixa, Kiko Marti, en Pijoan, per darrera anava un segon grup encapçalat pel Dani Cazalla i l'Òscar Carrasco. La dura pujada al Puig Estela va acabar de definir les posicions fins el Taga. En Dani va remuntar posicions i l'Òscar que no va tenir un bon dia va caure fins a la dotzena posició que va poder mantenir fins al final. Al cim del Taga la cursa l'encapçalava en Kiko Martí, seguit d'Aleix Fàbregues i Xavi Llamas, però el dur i llarg descens va posar a tothom al seu lloc i la victòria final va ser per Pere Aurell que va fer un sensacional descens i venint des de molt endarrere es va emportar la victòria. Darrera seu va entrar l'andorrà Òscar Casal i en Kiko Martí i en quarta posició de la general i tercer Senior en Dani Cazalla, que va realitzar un descens espectacular. L'Òscar Carrasco que en el descens va poder distanciar-se dels seus perseguidors per acabar en la dotzena posició final.
I pel que respecta a la general del campionat, el líder fins diumenge, en Pau Bartolo va anar durant tota la cursa en posicions molt endarrerides finalitzant a la 14a posició final. El  nou líder, en Pijoan tampoc va tenir un bon dia, a la pujada al Puig Estela va començar a perdre posicions i va finalitzar a la setena posició final. Aquests resultats fa que en Dani Cazalla es consolidi a la tercera posició del campionat i retalli punts de cara a les dues curses que resten. L'Òscar Carrasco es situa en quarta posició ja una mica més despenjat.
I la resta de corredors del Matxacuca que es van desplaçar fins a Sant Joan de les Abadesses van finalitzar sense problemes la cursa. En Jordi Palet a la posició 221, en Salvador Ventura en la posició 212  i Dani de Campo a la posició 198.
De moment us deixem amb la foto de la líder del campionat, encara no disposem de les classificacions oficials però teniu més informació de la cursa a http://www.taga2040.com/ i també podeu llegir la crònica de la cursa de la FEEC a http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=5613