dissabte, 28 d’agost del 2010

II Terra d'Indiketes

Cursa de Muntanya de Sa Guilla

Gran èxit de participació en aquesta segona edició de la cursa de Muntanya de Sa Guilla del II Terra d'Indiketes. La calor ha estat la gran protagonista juntament amb el 140 corredors inscrits i que han pogut gaudir o patir, segons la persona, del recorregut duríssim que el clima ha endurit encara més, com es veia a la cara dels corredors al finalitzar. Tot plegat ha fet que 18 corredors no hagin pogut finalitzar la prova. Gran actuació també del nostres corredors del Matxacuca, que ja estan preparant la immenent posada en marxa de la Copa Catalana de Curses de Muntanya i del Circuit Català.
La cursa s'inciava puntual a les 9 del matí, en els primers metres l'Òscar Carrasco va marcar un fort ritme que li va permetre destacar-se de la resta de participants, per darrera seu els Matxacuques Dani Cazalla i Josep Labrador, juntament amb Guillem Busquets, Armando Crosas i Manel Satué entre d'altres,  formaven el grup perseguidor. La pujada als Carcaixells ja va començar a definir les places, i al final de la segona pujada llarga l'Armando Crosas ja anava primer seguit a molt poca distància de l'Òscar, en tercera posició marxava en Josep Labrador. Després d'una baixada llarga s'iniciava la pujada final a Pedralta, les dues primeres posicions ja estaven bastants definides però per darrera Dani Cazalla començava a remuntar i acabava la prova en tercera posició, quart en Guillem Busquets i en cinquena posició en Josep Labrador.
També actuació destacada de la actual líder de la Copa Catalana, la Paloma Lobera, que va fer una gran cursa, arribant primera al primer avituallament, on es va aturar uns segons, fet que li va fer perdre la primera posició i patir els embussos en el tram de cadenes dels Carcaixells. En una cursa molt regular no va haver de patir gaire per conservar la segona posició final  i la 35a posició de la general absoluta homes-dones. La victòria va ser per la gran dominadora de la prova, l'atleta Claudia Baudry. Aquesta atleta polivalent amb victòries tant en duatlons de muntanya com en curses de muntanya i que aquest any va finalitzar segona al trail blanc de Ax les Thermes en la distància de 23km. La tercera posició va ser per la corredora local Anna Buxó i pel que fa a l'actuació de la resta de l'equip, en Juan Perucha va finalitzar en una fantàstica desena posició,  en Jordi Palet va finalitzar en la 40a posició. i l'Ainara Larrea va haver d'abandonar en el tram dels Carcaixells al patir una lesió d'espatlla quan anava de les 10 primeres femines. 

La classificació final masculina va ser:

1   CROSAS SALVANS, Armando      HEMIC              1:48:57
2   CARRASCO GIRÀLDEZ, Òscar  MATXACUCA  1:50:44 a 1:47 min.
3   CAZALLA LORITE, Dani              MATXACUCA  1:51:20 a 2:23 min.
4   BUSQUETS PASQUAL, Guillem     BATUA TEAM  1:55:50 a 6:53 min.
5   LABRADOR LUNA, José             MATXACUCA  1:58:41 a 9:44 min.
6   SATUÉ MARTÍNEZ, Manel         PLATJA D'ARO   1:59:05 a 10:08 min.
7   BUSQUETS GIL, Pau                    Triatló. GI. CB     1:59:21 a 10:24 min.
8   LOPEZ RAMOT, Jordi                  CE Escoleta Btt    2:00:14 a 11:17 min.
9   FERNANDEZ PINAR, Manuel                                2:04:13 a 15:16 min.
10 PERUCHA LOPEZ, Juan            MATXACUCA     2:04:26 a 15:29 min.

En categoria femenina va ser:

27 BAUDRY, Claudia                                           2:16:25 a 27:28 min.
35 LOBERA GRAU, Paloma   MATXACUCA   2:22:06 a 33:09 min.
54 BUXÓ I CALZADA, Anna  C.Aq .XALOC    2:34:16 a 45:19 min.
60 MANKÓ, Olga                   UEC ANOIA        2:39:58 a 51:01 min.
83 BASSAS TORRENT, Sònia                            2:58:02 a 1:09:05 hrs.

Ja teniu les classificacions penjades a l'enllaç de terra d'indiketes i en breu penjarem les fotos.

Demà diumenge la cursa de Btt pels que facin l'Indiketa de Ferro, moltes gràcies a tots per haver vingut i us tornem a esperar l'any vinent.  De moment els que sou seguidors del nostre blog esteu atents que anirem publicant més informació de la cursa d'avui. I al setembre tornem a l'activitat competitiva amb la continuació de la Copa Catalana de curses de muntanya i el Circuit Català de curses de muntanya.

Aquí teniu un petit vídeo de la cursa:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El recorregut de la Guilla va ser maquíssim, no esperavem trobar tant desnivell. Va ser molt dura. Hauríau de tenir en compte la calor i sortir més d'hora.Altres curses de muntanya a l'estiu començen més d'hora.

Anònim ha dit...

També penso que sortir a les 8 p.e s'agraïria, jo vaig arribar a les 8 i vaig flipar de la gent que ja hi havia per allà escalfant. També aprofito per dir que molts vam agraïr trobar 5 avituallaments en comptes dels 3 que semblava hi haurien. Avituallaments ben posats, bon ambient i un recorregut dur però genial, l'any que vé a tornar-hi!

Anònim ha dit...

Felicitar als organitsadors i voluntaris,agrair als voluntaris dels avituallaments per esperar fins l´ultim corredor, avituallaments de luxe i gent molt guapa , un 10 coma 10.
Recorregut dur pero guapissim, la fitxa tecnica ho diu tot: 18 Km amb 1.000mts de desnivell, que la gent del Matxacuca han s´apigut trobar "per sobre les pedres".
Que la cursa és molt dura??? la calor????...Ningu va dir que seria facil.
Anims per la gent que no ha pogut acabar per cansament, calor, lessiò..., no passa res, aixo és com fer el cim d´una muntanya, si un dia no es pot, és torna un altre dia, o sigui que fins l´any que ve.
Aquest any per problemas de salut la vaig fer caminant(et donaven 5h per fer-a), l´any passat 1 hora 50¨ i aquest any 4hores i poc ,super guapa.
Les nostres recompensas es troben en l´esforç i no en el resultat.un esforç total és una victoria complerta,(Mahatma Gandhi).
Salut.