dimarts, 29 de gener del 2013

Adriana Grosu i Òscar Carrasco s'imposen a Sta.Coloma. Laia Cuevas sotscampiona de Catalunya de raquetes de neu

Aquest cap de setmana passat es va disputar la segona cursa del Gran Premi la Selva de Btt i Curses de muntanya a Santa Coloma de Farners, on van prendre part un gran nombre de matxacuques amb una nova gran actuació. A més, a Boí es va donar inici a la Copa Catalana de raquetes de neu, que coincidia amb el Campionat de Catalunya de l'especialitat i on Laia Cuevas va tenir una actuació destacada a la nocturna de Boí.
Començarem per la cursa de Santa Coloma de Farners on es van desplaçar molt corredors, en Roberto Sancho, Òscar Carrasco, Jordi Gamito, Josep Labrador, Jordi Palet, Miguel Martínez, Joan Pi, David Bayés, Fina Pulgarin, Ainara Larrea, Maria Garcia i algunes de les noves incorporacions d'aquesta temporada, en Pere Quiñones, Enric Torremilans i l'Adriana Grosu, un total de 14 matxacuques van tenyir de vermell Santa Coloma del total de 52 participants inscrit per recórrer els poc més de 15 kilòmetres amb 400 metres positius de desnivell.

La veritat és que el Gran Premi la Selva s'ha quedat estancat en el temps i hauria de promocionar-se més, (web, facebook, recorreguts al wikiloc...)si vol que torni a ser el que era anys anteriors amb participació massiva de ciclistes. La incorporació del campionat paral·lel de curses de muntanya tampoc està tenint gaire acollida degut a l'escasa publicitat que s'ha fet del campionat, tot i tenir uns recorreguts suaus i aptes per a tothom que es vol iniciar a les curses de muntanya.

Malauradament la cursa va estar marcada per la mala organització, ja que va avançar l'hora de sortida 15 minuts sense previ avís i evidentment va agafar a gairebé tots els corredors escalfant o preparant-se per la sortida. Però després de tot l'enrenou de la sortida els corredors del Matxacuca van començar a remontar posicions i en pocs kilòmetres Òscar Carrasco i Jordi Gamito encapcelaven la cursa seguits per darrera per Roberto Sancho que anava remontant posicions després de sortir tard. En fèmines Adriana Grosu remontava posicions i arribava en primera posició al punt més alt de la cursa, Ca l'Agustí al km 4, posició que ja no va abandonar fins a la línea de meta aconseguint així una nova victòria amb un temps de 1h28'. La Maria Garcia que va fer tota la cursa en segona posició es va confondre de camí en els darrers dos kilòmetres de cursa i va perdre la posició per finalitzar a la tercera posició final, una llàstima.  L'Òscar Carrasco també s'imposava  en homes després de dominar la cursa amb un temps de 1h10'. Segona posició per a Roberto Sancho i tercera posició per a Jordi Gamito. En categoria veterans victòria de Josep Labrador i tercera posició per a Miguel Martínez. RESULTATS

Laia Cuevas sotscampiona de Catalunya de raquetes de neu
Crònica facilitatada pel Centre Excursionista Vilaller:
Albert Ferrer, del Club Excursionista Uecanoia, i Mavi Gil, del Centre Excursionista Solsonès, van proclamar-se Campions de Catalunya de Raquetes de Neu 2013 i guanyadors masculí i femení de la primera Gormanda Blanca, puntuable per a la VI Copa Catalana, que es va disputar dissabte a l’estació de Boí Taüll Resort. Ferrer va fer un temps de 36 minuts.
En categoria femenina, Mavi Gil va completar els 5 quilòmetres en 40:52, seguida per Laia Cuevas (AE Matxacuca), a 1 minut i 40 segons i per Ana Martínez (UA Terrassa SE).
La cursa, organitzada pel Club Excursionista de Vilaller, va obrir el calendari oficial de raquetes de neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).
En total 123 persones d’arreu de Catalunya i l’Aragó van participar a la I Gormanda Blanca, 83 en el VIII Circuit Català de Raquetes de Neu -no competitiu- i 40 més en la VI Copa Catalana, i totes dues proves van ser nocturnes.
Les fortes ràfegues de vent que hi va haver durant el dia van obligar a modificar el recorregut i les distàncies de les dues proves, que finalment van ser de 5km en el cas de la copa i de 2.5 en el circuit. RESULTATS