dilluns, 28 de juny del 2010

OPEN TÀCTIC DE BTT DE CASSÀ DE LA SELVA

Aquest cap de setmana passat es va disputar una nova prova del campionat provincial de Girona de Btt, anomenat aquest any Open Tàctic. La cita era a Cassà de la Selva on el Club Ciclista Cassà va preparar un circuit dur i exigent, amb dues pujades dures i baixades molt tècniques, i on els corredors havien de fer tres voltes al circuit de 9.6 km. La calor, amb la temperatura rondant els 30 graus, va fer que fos la més dura del que portem de temporada com ho demostra el gran nombre d'abandonaments que van haver a totes les categories.
En Miquel Navarro va disputar aquesta prova, els Matxacuques no s'arronssen davant les adversitats, i tot i la calor i la duresa del circuit, va poder acabar la cursa en una meritòria 21 posició de la categoria Master 30 i el 25 de la general. En la seva primera temporada en Miquel continua agafant experiència en el món de la competició i a falta de dues proves per acabar el campionat acabarà entre els 20 primers de la disputada categoria Master 30. També va disputar aquesta prova el nostra corredor de muntanya, l'Òscar Carrasco, que en btt està federat amb el C.C. Banyoles i que va acabar a la 8a. posició de la categoria Elite i 11a de la general absoluta.

I pel que fa a les curses de muntanya, s'ha acabat la temporada fins a passat l'estiu que es torna a reanudar la Copa Catalana i Circuit Català, fins a llavors els nostres corredors faran alguna cursa aïllada i prepararan la segona meitat de la temporada. En Dani Cazalla, en Roberto Sancho i en Jordi Palet estan preparant la Ultra Trail del Aneto en els tres recorreguts, es disputarà a finals de juliol i ja us tindrem informats de com acaben.

dijous, 24 de juny del 2010

Vídeo de la V Cursa del Pedraforca

Aquí teniu el vídeo de la cursa, realment està molt bé i podreu saber què és la cursa del Pedraforca!

Resum Cursa Pedraforca-Saldes 2010 from engarrista on Vimeo.

diumenge, 20 de juny del 2010

Paloma Lobera es col·loca líder provisional de la Copa Catalana 2010

Aquest cap de setmana es va disputar la V Cursa del Pedraforca amb sortida i arribada al bonic poble de Saldes. La cursa constava de 13.2 kilòmetres, tot i ser una distància curta, no és una cursa fàcil ja que es tracta de la més tècnica de tot el campionat i alhora perillosa. Com el seu nom indica el punt culminant és el cim del Pedraforca, concretament el Pollegó Superior amb els seus 2505m d'alçada desde el Coll del Verdet. En el darrers kilòmetres per arribar al cim els corredors pujen a quatre grapes o escalen es podria dir també, fins assolir el cim i  baixen després per la tartera, on és difícil mantenir l'equilibri degut al desnivell i a les pedres, que fa que més d'un corredor acabi pel terra per finalment tornar a Saldes. Però als nostres corredors no els espanta res i fins allà van anar en Dani Cazalla, l'Òscar Carrasco, Josep i Hector Labrador, en Salvador Ventura, en Jordi Palet, en Faustí Puig, la Paloma Lobera i l'Ainara Larrea.
Gran actuació de Paloma Lobera que està demostrant una gran regularitat a la seva primera temporada de curses de muntanya, va aprofitar molt bé l'absència al Pedraforca de la líder, l'Esther Hernàndez.  Va tenir prou acabant en sisena posició de la categoria amb un temps de 2h36'13" per ser la nova líder provisional absoluta en categoria femenina. També bona actuació aquest diumenge de l'Àinara Larrea, que amb la seva 11a posició Senior cada vegada va a més i s'està adaptant molt bé a les curses de muntanya. La victòria final va ser per la Núria Picas, que va establir un nou record femeni de la prova amb 2h04'45", en segona posició la Sara Vila i tercera la Cristina Bes.
Pel que fa a la categoria masculina destacar la tercera posició en la categoria veterans de Josep Labrador amb un temps de 1h53'09" i posició 21 de la general. En Dani Cazalla que arribava amb una lesió amb un turmell no va voler arriscar a la baixada i va finalitzar a la posició 15 amb un temps de 1h49'03". L'Òscar Carrasco que va fer tota la pujada amb molesties musculars i va perdre moltes posicions a la baixada va finalitzar a la 27a posició final amb un temps de 1h56'03". També van finalitzar la prova en Jordi Palet, en Salvador Ventura, l'Hector Labrador i en Faustí Puig.
La victòria final va ser per en Just Sociats que amb un temps de 1h37'46" va establir un nou record de la prova, el va acompanyar al podi en Toti Bes i en Ramon Recatalà. El Matxacuca torna de Saldes amb un nou podi i amb el lideratge a la general de la Paloma, i respecte a la general d'Entitats, continuem entre els tres primers de la Copa Catalana.. Més informació de la cursa i les classificacions a:

                                 http://www.mountainrunners.eu/cursa_pedraforca.htm

I aquest cap de setmana també vam tenir un altre Matxacuca que va pujar al podi. En Roberto Sancho va guanyar la prova corresponent a la Lliga Catalana de Curses de Muntanya, concretament la III Cursa del Puigmoltó de Sant Bartomeu del Grau, Osona. La cursa constava de 10.25 km i el fort ritme marcat desde l'inici li va valer per aconseguir la victòria final amb un temps de  47'30" amb 2' minuts de diferència respecte al segon classificat, en Jordi Alsina del Triatlètic Torelló, que va haver de lluitar fins a la línea de meta per imposar-se per només un segon al tercer classificat, l'Eduard Solà del Diedre. La guanyadora en categoria feminina va ser Maria de Montanyans amb un temps de 1h02'44". Mes informació a:
   
http://osonacorre.cat/2010/06/21/cursa-de-muntanya-sant-bartomeu-del-grau-puigmolto-2010
                                  http://www.cursademuntanya.sbg.cat/

diumenge, 13 de juny del 2010

Nou podi a La Cuita el Sol 2010

Espectacular resultat a la segona i darrera prova del I Campionat de Curses Verticals de'n Josep Labrador que finalitza a la cinquena posició absoluta i primer de la categoria, a la clàssica Cuita el Sol d'Àreu. Aquest resultat li permet acabar el campionat en la tercera posició absoluta.
"L'home que corria més que el Sol", títol del conte de Pep Coll que va inspirar el Centre Excursionista Lleida per crear aquesta cursa i precisament de còrrer més que el sol és el que han de fer els atletes i arribar al cim del Monteixo abans no els atrapi l'ombra. Amb aquesta premisa dissabte a la tarda, quan l'ombra arribava a la plaça major del poble, es donava el tret de sortida a una nova edició de La Cuita, per davant els 1680 metres de desnivell positiu sense descans i per darrera l'ombra que anava pujant i atrapant corredors.
Fins a Àreu va anar el nostre Matxacuca Josep Labrador que enguany està seguint aquest campionat. Va realitzar la millor cursa del que portem de temporada, ja des de les primeres rampes es va situar molt bé i amb un ritme constant sense defallir en cap moment fins a arribar al cim en 5a posició absoluta i primer veterà, guanyant la partida al Sol que no el va atrapar. Amb aquest resultat en Labrador acaba a la tercera posició final absoluta del campionat i primer de la seva categoria. També va participar en aquesta prova el seu fill, l'Hector que feia la Cuita Jove finalitzant en la 14a posició. Mes informació a:  http://www.cuitaelsol.org/

Irontrail Les Medes Gran Premi LURBEL, Roberto Sancho finalitza 2n


Aquest cap de setmana es va disputar la segona edició de la Triatló Trail de Les Medes, es tracta d'una triatló de muntanya que es disputa per segon any a la localitat de L'Estartit. Constava de 1800m de natació, 13.5 km de cursa de muntanya i 18 km de Btt. La particularitat d'aquesta cursa es dóna en el fet que no hi ha transicions i es poden realitzar qualsevol de les tres proves de manera independent i per aquest motiu els corredors del Matxacuca es van desplaçar per realitzar la cursa de muntanya que enguany també era puntuable per la Lliga Catalana de Curses de Muntanya. Practicament estava l'equip al complert que com ja ens tenen acostumats aquesta temporada, va tornar a realitzar molt bon paper. En Roberto Sancho, l'Òscar Carrasco, Jordi Palet, Joan Perucha, Ainara Larrea i la Susanna Jiménez.
A les nou del matí es donava la sortida sota un sol de justícia que va endurir encara més el recorregut ja de per sí exigent. La primera pujada ja va decidir les primeres posicions de la cursa que no van variar en cap moment. Així d'aquesta manera clar guanyador sense donar cap tipus d'opcions Agustí Roc, en segona posició Roberto Sancho a 2' i que no es va poder desenpallegar-se de Javi Delgado fins als darrers metres de la cursa. En quarta posició va finalitzar Òscar Carrasco a 3' del primer. D'aquesta manera l'A.E. Matxacuca tornava a fer podi i col·locava a dos corredors entre els cinc primers de la general absoluta masculina.
També destacada actuació de la nova incorporació d'aquesta temporada, Ainara Larrea, recuperada ja de l'esquinç de tormell que es va fer a la cursa de Ripoll, que va finalitzar en la 9a posició de la categoria fèmines.També van finalitzar la prova en Jordi Palet, en Joan Perucha i la Susanna Jiménez. Quan disposem de les classificacions actualitzarem la crònica. Més informació a:

http://www.triatlotrailmedesmontgri.com/

dilluns, 7 de juny del 2010

Paloma Lobera fa segona a la VI Pujada al Far de St. Sebastià

Aquest diumenge dia 6 de juny es va celebrar la VI Pujada al Far de Sant Sebastià organitzat pel Club Atlètic Palafrugell i fins allà es van desplaçar tres Matxacuques, en Joan Perucha, la Paloma Lobera i l'Ainara Larrea i van realitzar una molt bona actuació amb la segona posició de la categoria fèmines de la Paloma que va completar el recorregut amb un temps de 51'57 i en la posició 52 absoluta de la cursa. La guanyadora de la cursa va ser Laia Andreu amb un temps de 48'12. També en categoria fèmina molt bona cursa de l'Ainara que va finalitzar la 6a amb un temps de 58'25" i en la posició 116 absoluta. Pel que fa a la categoria masculina en Perucha va finalitzar en la posició 16 amb un temps de 46'36. El guanyador va ser Jamal Oumrin amb un temps de 39'50 seguit de Pedro Ruiz de l'A.A. Palamós-Calonge amb un temps de 41'06".

diumenge, 6 de juny del 2010

Matxacuca a la Copa del Món d'Andorra, Soldeu

Aquest diumenge dia 6 de juny es va disputar la segona prova de les Skyrunners World Series Trials que consta d'un total de nou proves. Les World Series Trials complementen les cinc curses del campionat mundial. Són d'un format més curt i els corredors que segueixen el calendari mundial estan obligats a disputar com a mínim una de les nou proves de les Trials si volen tenir opcions de cara a la classificació final ja que puntuen tres de les cinc millors Skyrunners Races i una de les nou  millors Skyrunners Trials fetes per cada corredor.
En aquest cas era la Travessa a Canillo amb sortida i arribada a Soldeu i passant per la increïble Vall d'Incles, amb un recorregut inicial de 20km amb un desnivell positiu de 1740metres, realment el recorregut era preciós i fins allà es va desplaçar l'Òscar Carrasco.  Al tractar-se d'unes Trials faltaven les principals figures del campionat i la gran majoria de corredors eren catalans i andorrans, però això no vol dir que els que estaven allà fossin coixos precisament. Malauradament per tractar-se d'una prova de la Copa del Món l'organització no va estar a l'alçada de les circumstàncies per un event d'aquestes característiques i els que estavem allà tenim clar que la culpa no va ser dels corredors, però anem a pams.
Després d'una setmana de molta calor el diumenge es va despertar amb pluja que feia amenaçar el recorregut inicial. A les 8 del matí recollida de dorsals i van informar que la cursa s'escurçava i no es feia el primer cim per causes metereològiques que van anar empitjorant. En el moment de la sortida van informar que es feia una cursa alternativa d'uns 12-13 km, sense fer cap cim i que es feia integrament a la Vall d'Incles. L'organització va improvisar un recorregut i els darrers tres kilòmetres del recorregut inicial es feien d'anada i de tornada, però el marcatge s'havia fet pensant que es feia de pujada i no de baixada com era el cas. I el que va passar va ser que el grup de deu corredors que anava escapat i ja havia agafat certa distància, on estava ben col·locat l'Òscar Carrasco, es va passar de llarg un corriol a l'esquerra que no estava senyalitzat correctament. No va ser fins el km 8 que un responsable va aturar a aquest grup de corredors i va informar que no anaven bé, que s'havien saltat una part del recorregut, però ja anteriorment un vehicle de l'organització  havia vist als corredors a l'inici de la segona pujada i no els va avisar que anaven per un camí errat.
A partir d'aquí discussions amb l'organització i reunió a l'arribada amb l'arbitre de la federació, director de cursa i corredors implicats, van reconèixer que el punt estava mal senyalitzat però que com hi havia corredors que havien completat el recorregut correctament, era culpa dels corredors no haver reculat. Que tenen la seva part de raó i les condicions no eren les idònees però es tracta de competicions on els corredors van al límit i no han de dubtar en cap moment cap a on han d'anar sinó es dedicarien a fer curses d'orientació i no és el cas.

Al final desqualificació dels favorits, en aquest cas els deu primers en qüestió, amb noms com Just Sociats, membre de la Selecció Catalana i actual campió de Catalunya 2010, que anava primer, Òscar Roig, Remigio Queral, Toti Bes corredor també de la Selecció Catalana, grans figures de l'atletisme de muntanya del nostre país,  i entre ells el nostre Matxacuca Òscar Carrasco. I justa victòria, tot s'ha de dir, perquè va fer el recorregut correctament, de Sebastian Sanchez de l'equip Running Team La Tienda amb un temps 1h32'44".
Podeu consultar les classificacions a: (també surten els desqualificats)

Marxa cicloturista Bonaigua 2000

El dissabte dia 05 de juny es va disputar una nova edició de la Marxa Cicloturista Bonaigua 2000 que organitza el Club Ciclista de La Pobla de Segur i que discorrer per les quatre comarques del Pirineu Occidental, Pallar Jussà, Alta Ribagorça, Vall d'Aran i Pallars Sobirà. 188 km amb 2900 metres de desnivell i com el seu nom indica, entre els ports de muntanya que es pujen hi ha el Port de La Bonaigua.
Fins a La Pobla de Segur es van desplaçar dos Matxacuques, en Joan Martí i en Miquel Navarro, per afrontar la dura marxa cicloturista que s'inciava amb un dia radiant i unes temperatures de ple estiu, la major part de la prova va estar entre els 30 i 34 graus, fet que va endurir encara més, si és possible, els 188 km i 2900 metres de desnivell positiu. Tot i les dificultats els nostres ciclistes van estar un gran nivell, quedant en la posició 107 en Miquel Navarro amb un temps de 6h16min, i en la posició 123 en Joan Martí amb un temps de 6h19min. Més de 800 ciclistes van pendre sortida en aquesta cursa que, en poc temps, està aumentant la participació, malgrat ser una de les marxes cicloturistes més dures. Una vegada més, el club Matxacuca es deixa veure en una altra cursa, deixant petjada per allà on passa.